Stichting SKW : Algemeen

BESTE LEPELSTRATERS


Saamhorigheid – het thema van de Beiaardier.

Tijdens ons redactieoverleg op dinsdag 6 september spraken we over de Lepelstraatse saamhorigheid en hoe wij als dorpelingen altijd voor elkaar klaarstaan als dat nodig is.
2 uur later raasde er een storm over ons dorp en vooral over het dorpsplein. Het resultaat waren veel geknakte takken en bomen, maar ook omgevallen bomen. En laat die laatste nu juist op ons Antonius Kapelletje vallen.
Dit kapelletje wat in het jaar 2000 door een aantal vrijwilligers is gebouwd en ingezegend is door pastor Wiel Wiertz. Juist dit kapelletje trok (zelfs) dagelijks veel bezoek en werd ook tijdens de noveen druk bezocht.
Nadat eenieder van de schrik bekomen was, werden er alweer acties opgestart om deze kapel te herstellen. Er is inmiddels al een flessenactie van de basisschool en NewKids. De Vrienden van Antonius zijn ook een inzamelingsactie begonnen en waarschijnlijk volgen er nog meer.
Geweldig hoe dit gelijk door een aantal mensen opgepakt worden.
Als er straks dan voldoende geld is om te herbouwen, zijn er dan ook weer voldoende vrijwilligers om de handen uit te mouwen te steken? Ik denk het wel, want daar is waar we als Lepelstraat zo goed in zijn.

Nu lees ik in deze Beiaardier verschillende oproepen voor vrijwilligers. Zowel de Zonne-bloem als Sams Kledingactie kunnen nog handjes gebruiken om af-en-toe uit de mouwen te komen.
Maar denk ook eens aan je buren of iemand in je straat. Zeker met de nieuwe energieprijzen en boodschappen die overal duurder zijn, kan iemand misschien wel wat hulp gebruiken. Die persoon zal het niet vragen maar kan heel blij zijn met wat hulp.

Ook voor het SKW is lastig om het hoofd boven water te houden met deze energieprijzen. Wij hebben een aantal prijzen moeten verhogen en hopen dat jullie dit begrijpen.
Ik hoop dat eenieder toch blijft komen naar ons Weike en ik hoop die ik jullie daar ook ontmoet.

Graag tot ziens in ’t Weike.

Kees Hooghiemstra, voorzitter SKW

55PLUS ACTIEF LOKET
Kijk op de website van 55Plus Actief Loket informatie te krijgen over activiteiten voor 55plussers in Bergen op Zoom eo.


Stichting SKW
Kerkstraat 82
4664 BS Lepelstraat (NB)
T : 0164-686319
E : skw.weike@gmail.com