Stichting SKW : Nieuws
 
SCHOONMAAKDAG
Dit is verplaatst naar een latere datum.
Op zaterdag 14 maart willen we, met zoveel mogelijk mensen, t Weike een schoonmaakbeurt geven.
Tussen de middag hebben we een gezamenlijke lunch, als je wilt komen helpen laat het ons dan weten, zodat we genoeg in huis hebben.
We beginnen om 9 uur maar als je pas later op de dag beschikbaar bent is dat ook prima natuurlijk.
 
Rabo Club Support
Rabo ClubSupport

Goed voor jouw club & geweldig voor de buurt

Bestedingsdoel:
Overkapping voor scootmobiels, rollators en of fietsen

Ten gunste van:
Stichting SKW Lepelstraat
Buurthuis ‘t Weike
Leden van de Rabobank kunnen vanaf 5 oktober op ons stemmen, laat uw stem niet verloren gaan.

U kunt uw stemformulier ook inleveren in ’t Weike zodat wij voor uw stemmen.

 
Ontspanningsles
Op dinsdag 1 september willen we om 9.30 uur weer starten met de lessen.

Wat kun je verwachten:
Er zullen diverse invloeden aanwezig zijn, denk aan: Tai Chi, Yoga maar vooral ook buik, bil en rus spier oefeningen onder leiding van hedendaagse en "gouwe ouwe" muziek.

Meenemen: Handdoek, flesje drinken, warm vest of trui, (antislip) sokken

Dinsdag om 9.30 uur. 8,00 per les
 
Bingo Ouderensoos in t Weike.

Elke eerste en derde woensdag van de maand is er een bingo in t Weike. De bingo begint om half 2 en de zaal is open vanaf 1 uur.

I.v.m. de corona is er op dit moment geen vrije inloop bij de bingo.
Opgeven kan via: 06-36567576
 
Verslag 5e SKW Muziekkwis
Wat kun je op een koude laatwinterse en regenachtige zondagmiddag nou beter doen dan je melden in een warm en knus Weike in Lepelstraat om mee te doen aan de 5e SKW muziekkwis ?
Dat moet wel de gedachte geweest zijn van de 57 deelnemers aan deze kwis die bekend staat om de grote variatie aan muziekstijlen over een periode van 1950 tot heden, van crooners tot avant garde, van country tot punkrock, van smartlap tot metal.
Een kwis die zo gemaakt is dat het laatste team toch ongeveer de helft van de vragen goed kan hebben en toch ook voldoende moeilijke vragen bevat om het onderscheid aan de top van de uitslag te maken.
Het was volle bak in ’t Weike met een sfeer die aan de ene kant gebaseerd is op gezelligheid, maar anderzijds ook bloedserieus is, want winnen willen ze allemaal.
En die mix is wat SKW wil bereiken. Gezellig en serieus onspannen voor jong en oud, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat jong hier dan staat voor twintigers zoals Jeffrey Magielse uit Halsteren en laatzestigers zoals Jan van Schilt uit Lepelstraat.
De deelnemers komen uit de weide omgeving, van Utrecht tot Eindhoven maar veelal zijn het muziekliefhebbers uit Lepelstraat en omgeving. Veruit de meeste hebben een link met Lepelstraat, hebben er gewoond of zijn bevriend met, familie van, etc.
Er is duidelijk een trouwe aanhang, met teams die al voor de vijfde keer meedoen, zoals de Guppies van teamcaptain Ad van Eekelen en De Waailappen van Jan Brouwers. Traditiegetrouw start de kwis met 25 muziekfragmenten , dit keer beginnend in 2018 “Shotgun” van George Ezra en eindigend met Vera Lynn’s “Auf Wiedersehn (Sweetheart)” uit 1952. De eerste een makkie voor de jonkies en de laatste voor de ouderen.
In de tweede ronde toont men altijd videoclips waarbij steeds titel en uitvoerende moeten worden benoemd, gevolgd door twee kennisvragen. De derde ronde is jaarlijks een verassingsronde. Dit maal kreeg je 25 bekende of minder algemeen bekende nummers voorgeschoteld, waarvan je de bandnaam (bv. Earth & Fire of the Velvet Underground” en de zangeres of zanger ( Jerney Kaagman, Lou Reed) moest benoemen plus ook nog eens de bijpassende karikatuur moest zoeken die men op een vel kreeg aangeleverd.
In de tussenronde kreeg elk team vijftig keer een drietal titels op papier waarbij de passende uitvoerende gezocht moest worden. Als voorbeeld “Barracuda / Magic Man / Crazy On You “van Heart. En als slagroom op de taart is er het Toetje, zeven fragmenten die een overeenkomst hebben in de titel, de naam van de uitvoerende of zelfs de tekst. Na elk fragment krijgt een team de kans de overeenkomst in te leveren, zodat je bij een snelle vondst meer punten kunt scoren, maar men ook voor zekerheid kan gaan door wat meer fragmenten af te wachten. Het addertje onder het gras is dat bij een fout antwoord het aantal punten in minderen wordt gebracht. De overeenkomst was dit keer ‘schilder’.
Uiteindelijk was er een afgetekende winnaar, de Lepelstraatse dierenarts Bart Huyge wist met zijn Quizeteame Aguilera maar liefst drie rondes te winnen wat hen 178 punten opleverde, een score van 86 %. Op de tweede plaats eindigde Spoonstreet Connection van Frans Mouws met 168 punten , gevolgd door Kwitnie van Theo van Tilbeurgh met 162 punten.
De rode lantaarn was weggelegd voor The Spoonstreet Girls van Danielle van de Zande, het kleinste team die alle drie een chocolade paashaas als troostprijs in ontvangst namen.
Het was half zes geworden toen de aanwezigen werden bedankt voor hun aanwezigheid , inzet en bijdrage aan de sfeer. Een bloemetje voor de dames Marianne en Coby die rondgingen met de drankjes en een hapje was het laatste wapenfeit.
Op naar de volgende editie in 2020, maar een aantal van deze teams komt ook vast en zeker terug voor de jaarlijkse Nostalgiekwis in oktober.
 
Walk, don’t run!
Vorige keer konden wij u melden dat de dames die gehoor hadden gegeven aan de oproep in de vorige Beiaardier om een wandelgroep te vormen bij elkaar zijn gekomen en samen afspraken hebben gemaakt over het hoe en wat.
Marianne, Rina en Mar legden hiermee de basis voor een naar het zich laat aanzien , succesvol initiatief.
Er werd besloten om steeds wekelijks op maandagmiddag 13.30 u. te verzamelen bij ’t Weike en te starten met een wandeling van een goed uur. Als het goed gaat dan wat langer en verder, om daarmee ook meer mogelijkheden te hebben voor variatie in route.
Verder werd afgesproken na de wandeling steeds in ’t Weike, onder het genot van een kopje koffie of thee de trip te bespreken en een plannetje te maken voor de volgende keer.
Nadat op maandag 11 maart de aftrap plaatsvond van het wandelseizoen van het nieuwe clubje in ’t Weike doet het ons deugd u te melden dat meer personen zich inmiddels hebben aangesloten voor een wekelijkse wandeling. Op maandag 8 april bestond de groep al uit tien personen en werd er fijn anderhalf uur gewandeld met een pril voorjaarszonnetje op de bol. En daarna lekker buiten een drankje samen, wat wil je nog meer ?
Voor alle duidelijkheid, de dames vinden het fijn als nog meer mensen zich aansluiten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Over enkele weken gaat de groep evalueren en wordt gekeken of afstand, tempo en dergelijke aanpassingen behoeven.
Als u op maandagmiddag een paar uurtjes vrij hebt, bent ook u van harte welkom in of bij ’t Weike, steeds om 13.30 u. U kunt zich ook aanmelden bij Jenny.
SKW wenst de groeiende groep wandelmaatjes veel gezond wandelplezier!
 
Openingstijden kantoor
Het kantoor van t Weike is van maandag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het kan voorkomen, dat in verband met omstandigheden even niemand aanwezig is.
 
Sociale Team in t Weike in Lepelstraat en in Halsteren
Sinds kort werkt WijZijn Bergen op Zoom in Sociale Teams die in de dorpen en wijken van de gemeente Bergen op Zoom actief zijn. Elk team bestaat uit sociaal werkers met ieder hun eigen deskundigheid.

Zo bestaat het Sociale Team van Lepelstraat en Halsteren uit: Huub Schijns, Maatschappelijk werk; Petra Bonestroo, Maatschappelijk werk en cliëntondersteuning; Jessy van Hooydonck, Opbouw- en jongerenwerk; Mariska van Leeuwen, Opbouw- en jongerenwerk; Esther Moors, Ouderenadviseur en adviseur bij Vraagwijzer; Margot Wentink, Adviseur bij Mantelzorg Bergen op Zoom.
Daarnaast, kan op verzoek, nog specifieke deskundigheid vanuit WijZijn ingezet worden. Denk dan aan onder andere welzijnsdiensten, activiteiten & beweegwijzer, vrijwilligersinformatiepunt, voorleesexpress, buurtbemiddeling enzovoorts.

Aanwezigheid in ’t Weike en Wittenhorst
Door de gemeente en betrokken organisaties zijn ’t Weike en de Wittenhorst aangewezen als zogenaamde ankerpunten in de dorpen. Een plek waar inwoners terecht kunnen voor ontmoeting en informatie & advies. Het Sociaal Team wil, om meer zichtbaar te zijn voor inwoners én professionals maar ook om signalen en behoeften in beeld te krijgen, op beide locaties aanwezig zijn.

Vanaf maandag 20 augustus zal er elke derde maandag van de maand iemand van het Sociaal Team aanwezig zijn tussen 13.00-15.00 uur. Mocht u vragen hebben of juist iets willen delen met het Sociaal Team, kom dan zeker langs! (We starten dus na de zomervakantie/zomersluiting van ’t Weike, maar zijn al wel via de mail bereikbaar)

In de Wittenhorst is al elke dinsdagmiddag een spreekuur van Vraagwijzer van 14.00-16.00 uur. De vraagwijzeradviseur kan eventuele vragen of opmerkingen voor het Sociaal Team doorgeven. Elke woensdagochtend zijn de opbouw- en jongerenwerkers aanwezig in de Wittenhorst. Tijdens de zomersluiting van de Wittenhorst zijn we via de mail bereikbaar.
Wilt u contact met het Sociaal Team Lepelstraat en Halsteren? Mail dan naar: sociaalteam1@wijzijntraversegroep.nl of bel het hoofdnummer van WijZijn: (0164) 237056.
 
Geef je boek een tweede leven!
Geef je boek een tweede leven!
Er staat een BOEKENRUILKAST in de hal van ‘t Weike.

Gratis boeken lenen en ruilen. Hoe werkt het?

Een boek kun je na het lezen natuurlijk houden, koesteren en uitstallen in een boekenkast.
Maar ook weggeven of ruilen, een boek gooi je niet gauw weg.

Heb je thuis een (net) boek niet meer nodig? Zet je exemplaar dan op de plank in de boekenruilkast en neem gewoon een ander exemplaar mee.
Er wordt geen administratie van bijgehouden, er is geen ‘bibliothecaresse’.?
Wel zal regelmatig gekeken worden hoe de boeken er bij staan en of de kast aangevuld moet worden.
Het is de bedoeling dat u slechts één boek meebrengt en er één meeneemt.
Als we het spel netjes spelen blijft de voorraad boeken op peil.

Het idee van de boekenruilkast kwam van onze vrijwilliger Gerard Koks. SKW heeft het idee warm onthaald en er direct werk van gemaakt. Jan Severijnen schonk ons een kast en de eerste boeken werden snel gedoneerd.
SKW stimuleert het uitwisselen van leesplezier en ook deze vorm van recyclen.

Toch verwijzen we de fervente lezers ook graag naar de bibliotheek die ons dorp nog steeds rijk is.
Op woensdagavond kunnen volwassenen van 18.30 – 19.30 u. terecht in basisschool de Wegwijzer
voor het lenen van een veel grotere diversiteit aan boeken dan wij in ons kleine kastje in ’t Weike aanbieden.

Als u trouwens in onze kast een boek ziet wat volgens u niet (meer) in de kast thuishoort, meldt het dan even bij Jenny. Bij haar kunt u ook opmerkingen, ervaringen en suggesties kwijt.

U kunt gebruik maken van de boekenruilkast als ’t Weike open is.

Dus: Breng een boek en neem een boek mee !

SKW wenst iedereen veel leesplezier.

 
Kopij Beiaardier
Kopij Beiaardier.
Heeft u iets te vertellen, iets nodig of een activiteit te melden, dat kan in de Beiaardier.

Wij willen u vragen de kopij uiterlijk zondag 2 weken voor de uitgave in te leveren bij het redactiesecretariaat in t Weike. Indien mogelijk de kopij naar ons e-mailadres: skw@home.nl sturen.
 
Koffie drinken
Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom bij ons voor een bakje koffie/thee of een drankje.
 
SAMENDOEN SPAREN VOOR UZELF en VOOR SKW
SamenDoen is het spaarprogramma waarmee u de gemeente Bergen op Zoom versterkt. U spaart niet alleen voor uzelf maar ook voor een lokaal spaardoel, bijvoorbeeld voor SKW. Hoe meer leden voor ons sparen, hoe meer inkomen wij ontvangen. Met de punten die u automatisch voor ons spaart kunnen wij weer inkopen doen voor activiteiten.
SamenDoen is de opvolger van Positoos. Door een aantal tegenslagen is Positoos gestopt. SamenDoen heeft de activiteiten overgenomen. Spaarders zijn hun oude punten niet kwijt, en kunnen gewoon doorsparen zoals zij gewend waren met hun huidige pas.
Wat is SamenDoen?
Voor degene die nog niet bekend zijn met het spaarsysteem, hierbij een korte uitleg. Met een spaarpas van SamenDoen spaart u punten wanneer u aankopen doet bij de aangesloten winkels. Het opgebouwde puntensaldo kunt u weer verzilveren bij diezelfde zaken. Voor elk gespaard punt ontvangt u € 0,01 korting op uw aankopen. Tegelijkertijd spaart u ook punten voor een lokaal maatschappelijk doel naar keuze, zoals SKW. Zo spaart u dus niet alleen voor uzelf, maar steunt u ons ook.
Hoe spaar ik mee?
Deelname is gratis voor spaarders. Iedereen kan online een spaarpas aanvragen op www.samendoen.nl, bij de deelnemende winkeliers en ook is de pas vanaf 19 november gratis af te halen in ’t Weike.
Waar kan ik sparen?
Het nieuwe team van SamenDoen is hard aan het werk om nieuwe deelnemers aan te laten sluiten. Op de website www.samendoen.nl vindt u een actueel overzicht van de aangesloten winkels.
Bent u huurder bij Stadlander?
Dan spaart u snel extra SamenDoen-punten. Huurders moeten hiervoor wel een spaarpas via Mijn Stadlander aanvragen of koppelen. Ook het puntensaldo of het gekozen spaardoel is voor huurders in te zien via Mijn Stadlander en dus niet via de gewone SamenDoen-website.
Sparen voor SKW
Online kiezen spaarders zelf voor welk doel ze willen sparen. Wie geen keuze maakt of niet wil kiezen, spaart automatisch voor het algemene spaardoel. De komende maanden is dit BAS. Via www.samendoen.nl kunt u via uw online profiel zien voor welk spaardoel u spaart. Ziet u dat u voor een ander spaardoel spaart en wilt u sparen voor SKW? Ga dan naar het pictogram van onze vereniging en klik op ‘selecteer als spaardoel’.
Contact
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met SamenDoen. U kunt een e-mail sturen naar info@samendoen.nl of bellen naar 0164 - 787 000 (tussen 8:00 - 18:00 uur). Ook kunt u langskomen bij SamenDoen op kantoor, elke dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur op de Zuidzijde Haven 39 (bij restaurant Koej).

Volg SamenDoen ook op Facebook www.facebook.nl/SamenDoenBergenopZoom

 
Verhuur Oud Hollande Spelen
Wij verhuren Oud Hollandse Spelen voor € 5,00 per spel.

Een overzicht van de spelen is te zien op de fotopagina van deze website.
 
Smakelijk eten in t Weike
Vanaf deze week kan er, in t Weike, op dinsdag weer genoten van een heerlijk 3-gangen menu voor € 6,00. Vanaf september kan dat ook weer op donderdag.

Iedereen is van harte welkom om bij ons te komen eten. Iedere dinsdag en donderdag om 17.00 uur.

Vanuit een professionele keuken worden goede en gezonde maaltijden geserveerd. Gasten kunnen hier voor 6,- genieten van een driegangenmenu.
Er wordt gekookt met verse seizoen producten. Krijgen we door een sponsor prei aangeleverd, dan maken we iets heerlijks met prei. Krijgen we witlof, daar gaan we daar mee aan de slag. Maar wel altijd kwaliteitsmaaltijden, met verse producten. Niks uit een zakje of uit een pakje.�

Wilt u ook eens komen eten meld u dan 2 dagen van te voren aan via: skw@home.nl, o164-686319 of in t Weike
 
Verhuur ruimtes
Wij verhuren onze ruimtes aan verenigingen en instanties voor vergaderingen.
Interesse? Neem gerust contact met ons op!