Stichting SKW : Nieuws
 
RABO CLUB SUPPORT

SKW BIJ RABO CLUBSUPPORT
Zojuist is de uitslag binnen gekomen van de Rabobank Clubsupport.

SKW Lepelstraat zal € 503,96 ontvangen van de Rabobank.

Iedereen bedankt voor het stemmen op ons en dit bedrag gaan we gebruiken voor de kookworkshops. Wil je hierbij een handje meehelpen?

Namens Bestuur SKW Lepelstraat
 
BINGO
Zoals elke maand is er ook in november weer een Bingo van Ouderensoos Lepelstraat in ’t Weike.

Omdat SKW veiligheid voor bezoekers en vrijwilligers belangrijk vindt is het aantal deelnemers voorlopig nog beperkt.
Daarom kunt u op dit moment nog niet zonder voorinschrijving deelnemen aan de Bingo.

Mocht u zich willen aanmelden dan kan dat via: mw. Jeanette Lijten 06-36567576

Voor een bezoek aan ’t Weike heeft u, op dit moment, een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatief testbewijs van maximaal 24 u. oud nodig.

Activiteiten Commissie Lepelstraat
en Bestuur SKW Lepelstraat


De volgende datums zijn: 3 november en 1 december.
 
verslag Notalgiekwis
GEZELLIGE ZONDAGMIDDAG IN ’T WEIKE
Na anderhalf jaar zonder kwissen klonk zondag-middag 7 november om 14.00 u. het startschot voor de hopelijk weer jaarlijkse nostalgiekwis.
Kleinere teams, minder teams en dus minder deelnemers. Iedereen een vaste zitplaats en met regulering van de ventilatie met behulp van de pas aangeschafte CO2-meter en niet te vergeten, alleen toegang op vertoon van een geldige QR-code. Dat waren de voornaamste maatregelen om deze activiteit in onze ogen mogelijk te maken, dus onder strengere voorwaarden dan wettelijk vereist, boven op de basisadviezen.

En dat men er aan toe was, werd snel duidelijk.
Het publiek hield zich voortreffelijk aan de maatregelen en boog zich enthousiast en fanatiek over de opdrachten van het kwisteam dat bestond uit Jan, Gerard en Jack met Marian als antwoordencontroleur achter de schermen.

De eerste ronde, de muzikale tijdreis, werd een prooi voor de Waailappen van teamcaptain Jan Brouwers. De tweede ronde ging dit keer over klassieke films en die werd evenals de derde ronde gewonnen door De Weijsneusjes van captain Ellen van der Smissen. Die derde ronde ging over speelgoed en voorwerpen van vroeger terwijl ook het aloude leesplankje van stal werd gehaald. U weet wel, Aap, Noot, Mies etc. De tussenronde met 52 beeltenissen van bekende personen was weer voor de Waailappen die deze middag het best in vorm waren. Onder het genot van een drankje en een hapje (met prikkers geserveerd uiteraard) maakten de teams zich op voor het laatste onderdeel waar je niet alleen punten kunt verdienen maar ook verliezen bij een fout antwoord. Aan de hand van zeven tips moest de naam van een bedrijf worden geraden. Probeert u zelf maar eens aan de hand van de volgende tips:
Er waren twee muzikale tips: ‘Bring it on home to me’ van the Animals en ‘Daar bij die molen’ van Johnny Hoes en de Zangeres zonder Naam.
Een afbeelding van de Erasmusbrug en van oude Volkswagenbusjes, plus de aanwijzing dat de naam van het bedrijf uit drie woorden bestaat bracht de deelnemers weer dichter bij de oplossing. Een plaatje met daarop een bamboe-GEZELLIGE ZONDAGMIDDAG (2)
en een vleesetende plant met nog een ‘gezichtsmassagestaaf’ was de volgende
aanwijzing. De laatste was een zwartwit-pagina uit een catalogus.
Het team Guppies 1 van Gian van Eekelen kon na vier tips het goede antwoord geven.
Onderaan deze pagina vindt u met kleine letters de naam van het bedrijf.

De eindoverwinning van de 4e Nostalgiekwis (met 83 % van de antwoorden goed) ging naar de eerder genoemde Waailappen, met op de tweede plaat de Weijsneusjes met 80.7 %.
Daarachter verdienden drie teams hetzelfde puntentotaal. Na loting werden de Wotseriekes van Henny Wouts derde en visten De Tortelduifjes van Peter Rens en de Lepelaar van Frans Mouws net naast het prijzenpakket.
De poedelprijs was er voor Guppies 1 van Ad van Eekelen met een bijna 50 % score.
Het was niet gemakkelijk hoorde je na afloop veel zeggen, meer er was algemeen lof voor deze zondagmiddagactiviteit. Het is de vraag of de muziekkwis in maart met de oplopende besmettingscijfers mogelijk wordt, maar laten we hopen dat we met z’n allen de virussen onder controle kunnen krijgen. Behalve het kwisvirus dan……..
Rein, Jeanet en Jenny bedankt voor de bediening en Gerard Koks voor de tip van de Co2 meter.
Stay safe !

SKW Lepelstraat.

Oplossing: Ter Meulen Post 
Walk, don’t run.
Walk, don’t run. II

De dames van de wandelclub komen wekelijks op maandag in of bij ’t Weike bij elkaar voor een sportief tripje door de omgeving. De afstand en de route worden gezamenlijk bepaald alsmede het tempo. Hierdoor is het een haalbare kaart voor iedereen om samen te bewegen. In de praktijk komt het er op neer dat er een wandeling van ongeveer een uur wordt gemaakt.
Overigens zijn ook heren van harte welkom!
Er zijn geen kosten aan verbonden, maar na afloop wordt er een kopje koffie of thee gedronken in of buiten ’t Weike, afhankelijk van het weer.
Dit is ook een mooie gelegenheid om de wandeling te evalueren en een plannetje te maken voor de volgende week.
Het zou fijn zijn als de groep nog wat wordt uitgebreid. Als u ook wat meer wil bewegen en het er maar niet van komt is dit een mooie gelegenheid om er werk van te maken.
U kunt zich aanmelden bij Jenny in ’t Weike, maar ook gewoon op een maandag om 13.30 u. met uw loopschoenen aan aansluiten bij de groep. SKW wenst de groep wandelmaatjes veel gezond wandelplezier!

Wanneer?
Maandagmiddag om half 2

 
Openingstijden kantoor
Het kantoor van t Weike is van maandag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het kan voorkomen, dat in verband met omstandigheden even niemand aanwezig is.
 
Sociale Team in t Weike in Lepelstraat en in Halsteren
Sinds kort werkt WijZijn Bergen op Zoom in Sociale Teams die in de dorpen en wijken van de gemeente Bergen op Zoom actief zijn. Elk team bestaat uit sociaal werkers met ieder hun eigen deskundigheid.

Zo bestaat het Sociale Team van Lepelstraat en Halsteren uit: Huub Schijns, Maatschappelijk werk; Petra Bonestroo, Maatschappelijk werk en cliëntondersteuning; Jessy van Hooydonck, Opbouw- en jongerenwerk; Mariska van Leeuwen, Opbouw- en jongerenwerk; Esther Moors, Ouderenadviseur en adviseur bij Vraagwijzer; Margot Wentink, Adviseur bij Mantelzorg Bergen op Zoom.
Daarnaast, kan op verzoek, nog specifieke deskundigheid vanuit WijZijn ingezet worden. Denk dan aan onder andere welzijnsdiensten, activiteiten & beweegwijzer, vrijwilligersinformatiepunt, voorleesexpress, buurtbemiddeling enzovoorts.

Aanwezigheid in ’t Weike en Wittenhorst
Door de gemeente en betrokken organisaties zijn ’t Weike en de Wittenhorst aangewezen als zogenaamde ankerpunten in de dorpen. Een plek waar inwoners terecht kunnen voor ontmoeting en informatie & advies. Het Sociaal Team wil, om meer zichtbaar te zijn voor inwoners én professionals maar ook om signalen en behoeften in beeld te krijgen, op beide locaties aanwezig zijn.

Vanaf maandag 20 augustus zal er elke derde maandag van de maand iemand van het Sociaal Team aanwezig zijn tussen 13.00-15.00 uur. Mocht u vragen hebben of juist iets willen delen met het Sociaal Team, kom dan zeker langs! (We starten dus na de zomervakantie/zomersluiting van ’t Weike, maar zijn al wel via de mail bereikbaar)

In de Wittenhorst is al elke dinsdagmiddag een spreekuur van Vraagwijzer van 14.00-16.00 uur. De vraagwijzeradviseur kan eventuele vragen of opmerkingen voor het Sociaal Team doorgeven. Elke woensdagochtend zijn de opbouw- en jongerenwerkers aanwezig in de Wittenhorst. Tijdens de zomersluiting van de Wittenhorst zijn we via de mail bereikbaar.
Wilt u contact met het Sociaal Team Lepelstraat en Halsteren? Mail dan naar: sociaalteam1@wijzijntraversegroep.nl of bel het hoofdnummer van WijZijn: (0164) 237056.
 
Geef je boek een tweede leven!
Geef je boek een tweede leven!
Er staat een BOEKENRUILKAST in de hal van ‘t Weike.

Gratis boeken lenen en ruilen. Hoe werkt het?

Een boek kun je na het lezen natuurlijk houden, koesteren en uitstallen in een boekenkast.
Maar ook weggeven of ruilen, een boek gooi je niet gauw weg.

Heb je thuis een (net) boek niet meer nodig? Zet je exemplaar dan op de plank in de boekenruilkast en neem gewoon een ander exemplaar mee.
Er wordt geen administratie van bijgehouden, er is geen ‘bibliothecaresse’.?
Wel zal regelmatig gekeken worden hoe de boeken er bij staan en of de kast aangevuld moet worden.
Het is de bedoeling dat u slechts één boek meebrengt en er één meeneemt.
Als we het spel netjes spelen blijft de voorraad boeken op peil.

Het idee van de boekenruilkast kwam van onze vrijwilliger Gerard Koks. SKW heeft het idee warm onthaald en er direct werk van gemaakt. Jan Severijnen schonk ons een kast en de eerste boeken werden snel gedoneerd.
SKW stimuleert het uitwisselen van leesplezier en ook deze vorm van recyclen.

Toch verwijzen we de fervente lezers ook graag naar de bibliotheek die ons dorp nog steeds rijk is.
Op woensdagavond kunnen volwassenen van 18.30 – 19.30 u. terecht in basisschool de Wegwijzer
voor het lenen van een veel grotere diversiteit aan boeken dan wij in ons kleine kastje in ’t Weike aanbieden.

Als u trouwens in onze kast een boek ziet wat volgens u niet (meer) in de kast thuishoort, meldt het dan even bij Jenny. Bij haar kunt u ook opmerkingen, ervaringen en suggesties kwijt.

U kunt gebruik maken van de boekenruilkast als ’t Weike open is.

Dus: Breng een boek en neem een boek mee !

SKW wenst iedereen veel leesplezier.

 
Kopij Beiaardier
Kopij Beiaardier.
Heeft u iets te vertellen, iets nodig of een activiteit te melden, dat kan in de Beiaardier.

Wij willen u vragen de kopij uiterlijk zondag 2 weken voor de uitgave in te leveren bij het redactiesecretariaat in t Weike. Indien mogelijk de kopij naar ons e-mailadres: skw.weike@gmail.com
 
Koffie drinken
Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom bij ons voor een bakje koffie/thee of een drankje.
 
Verhuur Oud Hollande Spelen
Wij verhuren Oud Hollandse Spelen voor € 5,00 per spel.

Een overzicht van de spelen is te zien op de fotopagina van deze website.
 
Verhuur ruimtes
Wij verhuren onze ruimtes aan verenigingen en instanties voor vergaderingen.
Interesse? Neem gerust contact met ons op!