Stichting SKW : Nieuws
 
BINGO

Zoals elke maand is er ook in oktober weer een Bingo van Ouderensoos Lepelstraat in ’t Weike.

Omdat SKW veiligheid voor bezoekers en vrijwilligers belangrijk vindt is het aantal deelnemers voorlopig nog beperkt.
Daarom kunt u op dit moment nog niet zonder voorinschrijving deelnemen aan de Bingo’s ,
en die is deze keer al vol.

Mocht u zich in de toekomst voor een Bingo willen aanmelden dan kan dat via: mw. Jeanette Lijten 06-36567576

Voor een bezoek aan ’t Weike heeft u, op dit moment, een bewijs van volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatief testbewijs van maximaal 24 u. oud nodig.

Activiteiten Commissie Lepelstraat
en Bestuur SKW Lepelstraat


De volgende datums zijn: 3 november en 1 december.
 
Alle BEETJES helpen
Beste vriend of vriendin van SKW,
SKW doet mee met de leuke actie van Winkelhart Halsteren, die 29 november is gestart. Met deze actie worden Halsterse en Lepelstraatse verenigingen gesteund.
Onder het motto “Alle beetjes helpen” krijgt u bij iedere 10 euro die u in de deelnemende winkels besteedt een Btje. (Muntje)
Die kunt u bij de Plus en bij Albert Heijn in de display doen bij de vereniging van uw keuze, maar u kunt ze ook op maandag t/m donderdag in de ochtend inleveren in ’t Weike . Of afgeven bij de een van onze vrijwilligers tijdens de soos, of in onze brievenbus.
Denkt u ook aan ons?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun.
 
Live stream de Dansstraat
Live stream de Dansstraat

Vrijdagavond 20 november was er een online voorstelling van de Dansstraat.
Dit word gedaan doormiddel van een live stream op YouTube.
De dansers hebben hard gewerkt om een leuk optreden weg te zetten.
.
Ben je benieuwd naar onze dansers?
De live stream is te bekijken via :
https://www.youtube.com/channel/UCz-5-v3rVizoil.SbFYy2NrQ

Je kunt nog steeds terugkijken.

Tot dan, Fieke Gabriels De Dansstraat
 
SCHOONMAAKDAG
Dit is verplaatst naar een latere datum.
Op zaterdag 14 maart willen we, met zoveel mogelijk mensen, t Weike een schoonmaakbeurt geven.
Tussen de middag hebben we een gezamenlijke lunch, als je wilt komen helpen laat het ons dan weten, zodat we genoeg in huis hebben.
We beginnen om 9 uur maar als je pas later op de dag beschikbaar bent is dat ook prima natuurlijk.
 
Rabo Club Support

Rabo Club Support 2020

Via deze weg willen we allereerst de Rabobank hartelijk danken voor het mooie initiatief, maar zeker ook alle stemmers.
We hebben dankzij de Rabo Clubsupport 2020 en alle leden die hun stem op ons hebben uitgebracht het fantastische bedrag van € 607,27 gekregen.
Bovendien kregen we een anonieme sponsoring van € 100,00, die ook bestemd is voor de overkapping voor de scootmobiels, een van onze wensen voor ’t Weike.

Dank je wel allemaal, we gaan er een mooie overkapping van maken.
 
Ontspanningsles
Op dinsdag 1 september willen we om 9.30 uur weer starten met de lessen.

Wat kun je verwachten:
Er zullen diverse invloeden aanwezig zijn, denk aan: Tai Chi, Yoga maar vooral ook buik, bil en rus spier oefeningen onder leiding van hedendaagse en "gouwe ouwe" muziek.

Meenemen: Handdoek, flesje drinken, warm vest of trui, (antislip) sokken

Dinsdag om 9.30 uur. 8,00 per les
 
Verslag 5e SKW Muziekkwis
Wat kun je op een koude laatwinterse en regenachtige zondagmiddag nou beter doen dan je melden in een warm en knus Weike in Lepelstraat om mee te doen aan de 5e SKW muziekkwis ?
Dat moet wel de gedachte geweest zijn van de 57 deelnemers aan deze kwis die bekend staat om de grote variatie aan muziekstijlen over een periode van 1950 tot heden, van crooners tot avant garde, van country tot punkrock, van smartlap tot metal.
Een kwis die zo gemaakt is dat het laatste team toch ongeveer de helft van de vragen goed kan hebben en toch ook voldoende moeilijke vragen bevat om het onderscheid aan de top van de uitslag te maken.
Het was volle bak in ’t Weike met een sfeer die aan de ene kant gebaseerd is op gezelligheid, maar anderzijds ook bloedserieus is, want winnen willen ze allemaal.
En die mix is wat SKW wil bereiken. Gezellig en serieus onspannen voor jong en oud, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat jong hier dan staat voor twintigers zoals Jeffrey Magielse uit Halsteren en laatzestigers zoals Jan van Schilt uit Lepelstraat.
De deelnemers komen uit de weide omgeving, van Utrecht tot Eindhoven maar veelal zijn het muziekliefhebbers uit Lepelstraat en omgeving. Veruit de meeste hebben een link met Lepelstraat, hebben er gewoond of zijn bevriend met, familie van, etc.
Er is duidelijk een trouwe aanhang, met teams die al voor de vijfde keer meedoen, zoals de Guppies van teamcaptain Ad van Eekelen en De Waailappen van Jan Brouwers. Traditiegetrouw start de kwis met 25 muziekfragmenten , dit keer beginnend in 2018 “Shotgun” van George Ezra en eindigend met Vera Lynn’s “Auf Wiedersehn (Sweetheart)” uit 1952. De eerste een makkie voor de jonkies en de laatste voor de ouderen.
In de tweede ronde toont men altijd videoclips waarbij steeds titel en uitvoerende moeten worden benoemd, gevolgd door twee kennisvragen. De derde ronde is jaarlijks een verassingsronde. Dit maal kreeg je 25 bekende of minder algemeen bekende nummers voorgeschoteld, waarvan je de bandnaam (bv. Earth & Fire of the Velvet Underground” en de zangeres of zanger ( Jerney Kaagman, Lou Reed) moest benoemen plus ook nog eens de bijpassende karikatuur moest zoeken die men op een vel kreeg aangeleverd.
In de tussenronde kreeg elk team vijftig keer een drietal titels op papier waarbij de passende uitvoerende gezocht moest worden. Als voorbeeld “Barracuda / Magic Man / Crazy On You “van Heart. En als slagroom op de taart is er het Toetje, zeven fragmenten die een overeenkomst hebben in de titel, de naam van de uitvoerende of zelfs de tekst. Na elk fragment krijgt een team de kans de overeenkomst in te leveren, zodat je bij een snelle vondst meer punten kunt scoren, maar men ook voor zekerheid kan gaan door wat meer fragmenten af te wachten. Het addertje onder het gras is dat bij een fout antwoord het aantal punten in minderen wordt gebracht. De overeenkomst was dit keer ‘schilder’.
Uiteindelijk was er een afgetekende winnaar, de Lepelstraatse dierenarts Bart Huyge wist met zijn Quizeteame Aguilera maar liefst drie rondes te winnen wat hen 178 punten opleverde, een score van 86 %. Op de tweede plaats eindigde Spoonstreet Connection van Frans Mouws met 168 punten , gevolgd door Kwitnie van Theo van Tilbeurgh met 162 punten.
De rode lantaarn was weggelegd voor The Spoonstreet Girls van Danielle van de Zande, het kleinste team die alle drie een chocolade paashaas als troostprijs in ontvangst namen.
Het was half zes geworden toen de aanwezigen werden bedankt voor hun aanwezigheid , inzet en bijdrage aan de sfeer. Een bloemetje voor de dames Marianne en Coby die rondgingen met de drankjes en een hapje was het laatste wapenfeit.
Op naar de volgende editie in 2020, maar een aantal van deze teams komt ook vast en zeker terug voor de jaarlijkse Nostalgiekwis in oktober.
 
Walk, don’t run!
Vorige keer konden wij u melden dat de dames die gehoor hadden gegeven aan de oproep in de vorige Beiaardier om een wandelgroep te vormen bij elkaar zijn gekomen en samen afspraken hebben gemaakt over het hoe en wat.
Marianne, Rina en Mar legden hiermee de basis voor een naar het zich laat aanzien , succesvol initiatief.
Er werd besloten om steeds wekelijks op maandagmiddag 13.30 u. te verzamelen bij ’t Weike en te starten met een wandeling van een goed uur. Als het goed gaat dan wat langer en verder, om daarmee ook meer mogelijkheden te hebben voor variatie in route.
Verder werd afgesproken na de wandeling steeds in ’t Weike, onder het genot van een kopje koffie of thee de trip te bespreken en een plannetje te maken voor de volgende keer.
Nadat op maandag 11 maart de aftrap plaatsvond van het wandelseizoen van het nieuwe clubje in ’t Weike doet het ons deugd u te melden dat meer personen zich inmiddels hebben aangesloten voor een wekelijkse wandeling. Op maandag 8 april bestond de groep al uit tien personen en werd er fijn anderhalf uur gewandeld met een pril voorjaarszonnetje op de bol. En daarna lekker buiten een drankje samen, wat wil je nog meer ?
Voor alle duidelijkheid, de dames vinden het fijn als nog meer mensen zich aansluiten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Over enkele weken gaat de groep evalueren en wordt gekeken of afstand, tempo en dergelijke aanpassingen behoeven.
Als u op maandagmiddag een paar uurtjes vrij hebt, bent ook u van harte welkom in of bij ’t Weike, steeds om 13.30 u. U kunt zich ook aanmelden bij Jenny.
SKW wenst de groeiende groep wandelmaatjes veel gezond wandelplezier!
 
Openingstijden kantoor
Het kantoor van t Weike is van maandag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het kan voorkomen, dat in verband met omstandigheden even niemand aanwezig is.
 
Sociale Team in t Weike in Lepelstraat en in Halsteren
Sinds kort werkt WijZijn Bergen op Zoom in Sociale Teams die in de dorpen en wijken van de gemeente Bergen op Zoom actief zijn. Elk team bestaat uit sociaal werkers met ieder hun eigen deskundigheid.

Zo bestaat het Sociale Team van Lepelstraat en Halsteren uit: Huub Schijns, Maatschappelijk werk; Petra Bonestroo, Maatschappelijk werk en cliëntondersteuning; Jessy van Hooydonck, Opbouw- en jongerenwerk; Mariska van Leeuwen, Opbouw- en jongerenwerk; Esther Moors, Ouderenadviseur en adviseur bij Vraagwijzer; Margot Wentink, Adviseur bij Mantelzorg Bergen op Zoom.
Daarnaast, kan op verzoek, nog specifieke deskundigheid vanuit WijZijn ingezet worden. Denk dan aan onder andere welzijnsdiensten, activiteiten & beweegwijzer, vrijwilligersinformatiepunt, voorleesexpress, buurtbemiddeling enzovoorts.

Aanwezigheid in ’t Weike en Wittenhorst
Door de gemeente en betrokken organisaties zijn ’t Weike en de Wittenhorst aangewezen als zogenaamde ankerpunten in de dorpen. Een plek waar inwoners terecht kunnen voor ontmoeting en informatie & advies. Het Sociaal Team wil, om meer zichtbaar te zijn voor inwoners én professionals maar ook om signalen en behoeften in beeld te krijgen, op beide locaties aanwezig zijn.

Vanaf maandag 20 augustus zal er elke derde maandag van de maand iemand van het Sociaal Team aanwezig zijn tussen 13.00-15.00 uur. Mocht u vragen hebben of juist iets willen delen met het Sociaal Team, kom dan zeker langs! (We starten dus na de zomervakantie/zomersluiting van ’t Weike, maar zijn al wel via de mail bereikbaar)

In de Wittenhorst is al elke dinsdagmiddag een spreekuur van Vraagwijzer van 14.00-16.00 uur. De vraagwijzeradviseur kan eventuele vragen of opmerkingen voor het Sociaal Team doorgeven. Elke woensdagochtend zijn de opbouw- en jongerenwerkers aanwezig in de Wittenhorst. Tijdens de zomersluiting van de Wittenhorst zijn we via de mail bereikbaar.
Wilt u contact met het Sociaal Team Lepelstraat en Halsteren? Mail dan naar: sociaalteam1@wijzijntraversegroep.nl of bel het hoofdnummer van WijZijn: (0164) 237056.
 
Geef je boek een tweede leven!
Geef je boek een tweede leven!
Er staat een BOEKENRUILKAST in de hal van ‘t Weike.

Gratis boeken lenen en ruilen. Hoe werkt het?

Een boek kun je na het lezen natuurlijk houden, koesteren en uitstallen in een boekenkast.
Maar ook weggeven of ruilen, een boek gooi je niet gauw weg.

Heb je thuis een (net) boek niet meer nodig? Zet je exemplaar dan op de plank in de boekenruilkast en neem gewoon een ander exemplaar mee.
Er wordt geen administratie van bijgehouden, er is geen ‘bibliothecaresse’.?
Wel zal regelmatig gekeken worden hoe de boeken er bij staan en of de kast aangevuld moet worden.
Het is de bedoeling dat u slechts één boek meebrengt en er één meeneemt.
Als we het spel netjes spelen blijft de voorraad boeken op peil.

Het idee van de boekenruilkast kwam van onze vrijwilliger Gerard Koks. SKW heeft het idee warm onthaald en er direct werk van gemaakt. Jan Severijnen schonk ons een kast en de eerste boeken werden snel gedoneerd.
SKW stimuleert het uitwisselen van leesplezier en ook deze vorm van recyclen.

Toch verwijzen we de fervente lezers ook graag naar de bibliotheek die ons dorp nog steeds rijk is.
Op woensdagavond kunnen volwassenen van 18.30 – 19.30 u. terecht in basisschool de Wegwijzer
voor het lenen van een veel grotere diversiteit aan boeken dan wij in ons kleine kastje in ’t Weike aanbieden.

Als u trouwens in onze kast een boek ziet wat volgens u niet (meer) in de kast thuishoort, meldt het dan even bij Jenny. Bij haar kunt u ook opmerkingen, ervaringen en suggesties kwijt.

U kunt gebruik maken van de boekenruilkast als ’t Weike open is.

Dus: Breng een boek en neem een boek mee !

SKW wenst iedereen veel leesplezier.

 
Kopij Beiaardier
Kopij Beiaardier.
Heeft u iets te vertellen, iets nodig of een activiteit te melden, dat kan in de Beiaardier.

Wij willen u vragen de kopij uiterlijk zondag 2 weken voor de uitgave in te leveren bij het redactiesecretariaat in t Weike. Indien mogelijk de kopij naar ons e-mailadres: skw@home.nl sturen.
 
Koffie drinken
Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom bij ons voor een bakje koffie/thee of een drankje.
 
SAMENDOEN SPAREN VOOR UZELF en VOOR SKW
SamenDoen is het spaarprogramma waarmee u de gemeente Bergen op Zoom versterkt. U spaart niet alleen voor uzelf maar ook voor een lokaal spaardoel, bijvoorbeeld voor SKW. Hoe meer leden voor ons sparen, hoe meer inkomen wij ontvangen. Met de punten die u automatisch voor ons spaart kunnen wij weer inkopen doen voor activiteiten.
SamenDoen is de opvolger van Positoos. Door een aantal tegenslagen is Positoos gestopt. SamenDoen heeft de activiteiten overgenomen. Spaarders zijn hun oude punten niet kwijt, en kunnen gewoon doorsparen zoals zij gewend waren met hun huidige pas.
Wat is SamenDoen?
Voor degene die nog niet bekend zijn met het spaarsysteem, hierbij een korte uitleg. Met een spaarpas van SamenDoen spaart u punten wanneer u aankopen doet bij de aangesloten winkels. Het opgebouwde puntensaldo kunt u weer verzilveren bij diezelfde zaken. Voor elk gespaard punt ontvangt u € 0,01 korting op uw aankopen. Tegelijkertijd spaart u ook punten voor een lokaal maatschappelijk doel naar keuze, zoals SKW. Zo spaart u dus niet alleen voor uzelf, maar steunt u ons ook.
Hoe spaar ik mee?
Deelname is gratis voor spaarders. Iedereen kan online een spaarpas aanvragen op www.samendoen.nl, bij de deelnemende winkeliers en ook is de pas vanaf 19 november gratis af te halen in ’t Weike.
Waar kan ik sparen?
Het nieuwe team van SamenDoen is hard aan het werk om nieuwe deelnemers aan te laten sluiten. Op de website www.samendoen.nl vindt u een actueel overzicht van de aangesloten winkels.
Bent u huurder bij Stadlander?
Dan spaart u snel extra SamenDoen-punten. Huurders moeten hiervoor wel een spaarpas via Mijn Stadlander aanvragen of koppelen. Ook het puntensaldo of het gekozen spaardoel is voor huurders in te zien via Mijn Stadlander en dus niet via de gewone SamenDoen-website.
Sparen voor SKW
Online kiezen spaarders zelf voor welk doel ze willen sparen. Wie geen keuze maakt of niet wil kiezen, spaart automatisch voor het algemene spaardoel. De komende maanden is dit BAS. Via www.samendoen.nl kunt u via uw online profiel zien voor welk spaardoel u spaart. Ziet u dat u voor een ander spaardoel spaart en wilt u sparen voor SKW? Ga dan naar het pictogram van onze vereniging en klik op ‘selecteer als spaardoel’.
Contact
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met SamenDoen. U kunt een e-mail sturen naar info@samendoen.nl of bellen naar 0164 - 787 000 (tussen 8:00 - 18:00 uur). Ook kunt u langskomen bij SamenDoen op kantoor, elke dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur op de Zuidzijde Haven 39 (bij restaurant Koej).

Volg SamenDoen ook op Facebook www.facebook.nl/SamenDoenBergenopZoom

 
Verhuur Oud Hollande Spelen
Wij verhuren Oud Hollandse Spelen voor € 5,00 per spel.

Een overzicht van de spelen is te zien op de fotopagina van deze website.
 
Verhuur ruimtes
Wij verhuren onze ruimtes aan verenigingen en instanties voor vergaderingen.
Interesse? Neem gerust contact met ons op!