Stichting SKW : Nieuws
 
4E SKW MUZIEKKWIS IN t WEIKE
NOTEER IN UW AGENDA: 4E SKW MUZIEKKWIS IN
‘T WEIKE OP 4 MAART 2018.

Na het succes van de vorige edities wordt op zondag 4 maart in ’t Weike, de 4e SKW Muziekwis georganiseerd.
De muziekkwis beslaat weer veel stijlen uit de geschiedenis van de populaire muziek van ca. 1955 tot heden. Aan de hand van vooral geluids- en beeldfragmenten kunnen de deelnemende teams hun kennis tonen en de strijd met elkaar aangaan.
Er zijn drie hoofdrondes, de eerste met muziekfragmenten die steeds verder teruggaan in de tijd. Daarna een videoronde waar niet alleen naar titel en uitvoerende wordt gevraagd maar tevens kennisvragen worden voorgelegd. De derde ronde is een elk jaar wisselende verrassingsronde.
Om de teams goed bezig te houden is er verder een papieren tussenronde die tijdens de kwis in eigen tempo kan worden afgewerkt en aan het einde moet worden ingeleverd.
Vanwege de genoemde diversiteit zijn teams met een mix van jongere en oudere teamleden ideaal. Een team mag bestaan uit twee tot maximaal vijf personen. De bedoeling is vooral om de deelnemers een gezellige middag te bieden, maar er zit tevens een serieus wedstrijdelement in. Daarom is er gekozen voor een niet al te hoog moeilijkheidsgehalte, maar je moet wel wat van muziek weten om hoog te kunnen eindigen.
Als namen als Ed Sheeran, Tom Petty en Dell Shannon je niks zeggen, dan kom je niet ver als je ook komt voor het wedstrijdelement.
Vanzelfsprekend is dat het gebruik van hulpmiddelen niet is toegestaan.
Teams kunnen zich vooraf per email aanmelden via skw@home.nl , onder vermelding van een leuke teamnaam, de naam van de teamcaptain, en het aantal personen.
Je mag ook even bellen of langskomen in ’t Weike om een team op te geven.
Deelname is gratis, maar door de beperkte ruimte geldt vol = vol , dus meld je tijdig aan.
De kwis begint om 14.00 u. en duurt naar verwachting tot 17.00 u.


 
RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE

RABOCLUBKASCAMPAGNE
Vrijdag 21 april was de bekendmaking van de Raboclubkascampagne, wat waren we blij verrast toen we de cheque in handen kregen. Het bedrag is maar liefst € 707,42. Wij als SKW kunnen het geld heel goed gebruiken. Rabobank en stemmers heel hartelijk bedankt.
 
Kopij Beiaardier
Kopij Beiaardier.
Heeft u iets te vertellen, iets nodig of een activiteit te melden, dat kan in de Beiaardier.

Wij willen u vragen de kopij uiterlijk maandag voorafgaande aan de week van uitgave in te leveren bij het redactiesecretariaat in ’t Weike. Indien mogelijk de kopij naar ons e-mailadres: skw@home.nl sturen.
 
Koffie drinken
Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom bij ons voor een bakje koffie/thee of een drankje.
 
SKW ZOEKT ENTOUSIASTE VRIJWILLIGERS DIE EEN MIDDAG IN DE WEEK BESCHIKBAAR WILLEN ZIJN IN T WEIKE
Gastheer/vrouw Ouderensoos
SKW Lepelstraat komt graag in contact met een vrijwilliger(ster) die het gastheer/gastvrouw team wil versterken voor de Ouderensoos. Deze soos draait op werkdagen van 13.00 – 16.30 uur in ‘t Weike aan de Kerkstraat te Lepelstraat. Mannelijke en vrouwelijke 55+- ers leggen er een kaartje, ze biljarten, sjoelen, doen aan koersbal, maar bovenal onderhouden zij er sociale contacten.
Het vrijwilligerswerk bestaat uit het openen en sluiten van het gebouw, opnemen, serveren en afrekenen van drankjes, lichte opruimwerkzaamheden in zaal en keuken en natuurlijk het maken van een praatje met de deelnemers.
U kunt aangeven welke dag u het beste uitkomt, er wordt maandelijks een rooster opgesteld, waarin uiteraard rekening gehouden wordt met uw vakanties, verplichtingen elders, etc. Maar de ouderen moeten wel op u kunnen rekenen natuurlijk!

En zoals het in een dorp hoort: gratis parkeren voor de deur.

Plaats: ’t Weike, Kerkstraat 82, Lepelstraat

Frequenties: Wekelijks in overleg
 
SAMENDOEN SPAREN VOOR UZELF en VOOR SKW
SamenDoen is het spaarprogramma waarmee u de gemeente Bergen op Zoom versterkt. U spaart niet alleen voor uzelf maar ook voor een lokaal spaardoel, bijvoorbeeld voor SKW. Hoe meer leden voor ons sparen, hoe meer inkomen wij ontvangen. Met de punten die u automatisch voor ons spaart kunnen wij weer inkopen doen voor activiteiten.
SamenDoen is de opvolger van Positoos. Door een aantal tegenslagen is Positoos gestopt. SamenDoen heeft de activiteiten overgenomen. Spaarders zijn hun oude punten niet kwijt, en kunnen gewoon doorsparen zoals zij gewend waren met hun huidige pas.
Wat is SamenDoen?
Voor degene die nog niet bekend zijn met het spaarsysteem, hierbij een korte uitleg. Met een spaarpas van SamenDoen spaart u punten wanneer u aankopen doet bij de aangesloten winkels. Het opgebouwde puntensaldo kunt u weer verzilveren bij diezelfde zaken. Voor elk gespaard punt ontvangt u € 0,01 korting op uw aankopen. Tegelijkertijd spaart u ook punten voor een lokaal maatschappelijk doel naar keuze, zoals SKW. Zo spaart u dus niet alleen voor uzelf, maar steunt u ons ook.
Hoe spaar ik mee?
Deelname is gratis voor spaarders. Iedereen kan online een spaarpas aanvragen op www.samendoen.nl, bij de deelnemende winkeliers en ook is de pas vanaf 19 november gratis af te halen in ’t Weike.
Waar kan ik sparen?
Het nieuwe team van SamenDoen is hard aan het werk om nieuwe deelnemers aan te laten sluiten. Op de website www.samendoen.nl vindt u een actueel overzicht van de aangesloten winkels.
Bent u huurder bij Stadlander?
Dan spaart u snel extra SamenDoen-punten. Huurders moeten hiervoor wel een spaarpas via Mijn Stadlander aanvragen of koppelen. Ook het puntensaldo of het gekozen spaardoel is voor huurders in te zien via Mijn Stadlander en dus niet via de gewone SamenDoen-website.
Sparen voor SKW
Online kiezen spaarders zelf voor welk doel ze willen sparen. Wie geen keuze maakt of niet wil kiezen, spaart automatisch voor het algemene spaardoel. De komende maanden is dit BAS. Via www.samendoen.nl kunt u via uw online profiel zien voor welk spaardoel u spaart. Ziet u dat u voor een ander spaardoel spaart en wilt u sparen voor SKW? Ga dan naar het pictogram van onze vereniging en klik op ‘selecteer als spaardoel’.
Contact
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met SamenDoen. U kunt een e-mail sturen naar info@samendoen.nl of bellen naar 0164 - 787 000 (tussen 8:00 - 18:00 uur). Ook kunt u langskomen bij SamenDoen op kantoor, elke dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur op de Zuidzijde Haven 39 (bij restaurant Koej).

Volg SamenDoen ook op Facebook www.facebook.nl/SamenDoenBergenopZoom

 
Verhuur Oud Hollande Spelen
Wij verhuren Oud Hollandse Spelen voor € 5,00 per spel.

Een overzicht van de spelen is te zien op de fotopagina van deze website.
 
Smakelijk eten in t Weike
Vanaf deze week kan er, in t Weike, op dinsdag weer genoten van een heerlijk 3-gangen menu voor € 6,00. Vanaf september kan dat ook weer op donderdag.

Iedereen is van harte welkom om bij ons te komen eten. Iedere dinsdag en donderdag om 17.00 uur.

Vanuit een professionele keuken worden goede en gezonde maaltijden geserveerd. Gasten kunnen hier voor 6,- genieten van een driegangenmenu.
Er wordt gekookt met verse seizoen producten. Krijgen we door een sponsor prei aangeleverd, dan maken we iets heerlijks met prei. Krijgen we witlof, daar gaan we daar mee aan de slag. Maar wel altijd kwaliteitsmaaltijden, met verse producten. Niks uit een zakje of uit een pakje.�

Wilt u ook eens komen eten meld u dan 2 dagen van te voren aan via: skw@home.nl, o164-686319 of in t Weike
 
Verhuur ruimtes
Wij verhuren onze ruimtes aan verenigingen en instanties voor vergaderingen.
Interesse? Neem gerust contact met ons op!