Stichting SKW : Activiteiten
 
TURKSE MAALTJD
SKW wil nieuwe activiteiten in ’t Weike , o.a. ook op het gebied van ‘Samen eten’.
Daarbij denken we ook aan de internationale keuken.
In dat kader wordt op zaterdag 16 november een kennismaking met de Turkse keuken georganiseerd.
Voor de fijnproever die eens voor iets anders open staat, wordt door enkele dames van Turkse afkomst een heerlijke maaltijd verzorgd.
Opgeven voor dit etentje kan tot 6 november en voor meer informatie kunt u terecht in ’t Weike, daar hangt ook een inschrijflijst.
Het samen eten begint zoals altijd om 17.00 uur en de kosten zijn € 10,00 per persoon.

Als de maaltijd bij u goed bevalt starten we in een later stadium een of meer workshops ‘Turks Koken’, waarbij u zelf onder deskundige begeleiding van de dames aan de slag kunt in de nieuwe keuken in de bovenzaal van ’t Weike.
Mét natuurlijk altijd een afronding van de workshop door samen van het resultaat te genieten.
Geef u op voor 6 november en laat u verrassen!
Wanneer?
16 november
Wat zijn de kosten?
10 euro
 
Frank Jansen Band
Op 26 oktober komt de Frank Jansen Band voor een luisterconcert naar t Weike.
Kaarten zijn voor 6 euro te koop bij t Wotserieke in Lepelstraat.
Wanneer?
26 oktober 20.30 uur
Wat zijn de kosten?
6 euro
 
Nostalgiekwis
Een van de vier thema’s waar SKW activiteiten rond organiseert is het thema ‘Vroeger’.
Ingegeven door het succes van vorige twee edities presenteert SKW in dit kader op 3 november a.s. op zondagmiddag de 3e SKW Nostalgiekwis. Een kwis over de samenleving van ca. 1950 – 2000.

Voor alle duidelijkheid, het is géén kwis over Lepelstraat specifiek.
Bij ons wordt u in woord en beeld ondervraagd over diverse aspecten van de samenleving, over muziek , oude vervoermiddelen en bekende personen, televisieseries , producten, etc.
Kortom, een feest van herkenning , met herinneringen aan de tijd van toen. Aan een tijd die zeker niet altijd beter was, maar waar velen met weemoed aan terugdenken of gewoon in zijn geïnteresseerd, al zijn ze zelf nog wat jonger.

De strijd wordt aangegaan in teams. Ideaal is een samenstelling van een team met verschillende leeftijden. Net als bij de muziekkwis mag een team bestaan uit 2-5 personen die een fantasienaam bedenken voor het team en een teamcaptain aanstellen.
De naam van het team, de naam van de teamcaptain én het aantal personen kunt u doorgeven via skw@home.nl , of gewoon in ’t Weike, Kerkstraat 82 Lepelstraat (of via tel. 0164-686319). ).
Vermeld a.u.b. duidelijk dat het gaat om de Nostalgiekwis.
U mag ook gebruik maken van het contactformulier op de website.

’t Weike is uiteraard de plek waar de kwis op 3 november wordt gehouden , van 14.00 – 17.00 u.

Deelname is gratis, het gaat vooral om een gezellige middag, maar het wedstrijdelement wordt nimmer uit het oog verloren.
Door de beperkte ruimte geldt vol = vol , dus meld u tijdig aan.

Wij zien uit naar uw komst.
Bestuur SKW Lepelstraat


Wanneer?
3 november
Wat zijn de kosten?
 
Voorlezen voor volwassenen
Met ingang van dinsdag 22 oktober a.s. zullen we starten met een nieuwe activiteit in t Weike.
Er zal vanaf 15.45 uur worden voorgelezen. Dit betreft een activiteit voor volwassenen.

In vroeger tijden luisterde men naar hoorspelen op de radio. En later werd door b.v. Simon Carmiggelt voorgelezen uit eigen werk op TV. Tegenwoordig kan men via een abonnement op Storytell luisteren naar voorgelezen boeken via internet. Dit bracht ons op het idee om te starten met voorlezen.

Wanneer u geen internet heeft, of lezen wat moeilijker gaat of dat u het gezellig vind om gezamenlijk te luisteren naar voorgelezen verhalen, dan bet u vanaf 22 oktober a.s. van harte welkom. Omdat het een proef betreft, die we bij voldoende belangstelling zullen voortzetten, is deze activiteit gratis. Er is gelegenheid om een drankje te bestellen, deze kosten zijn voor uzelf.

We willen nogmaals benadrukken dat dit een volwassenenactiviteit betreft en dus niet geschikt is voor kinderen.

Op het voorlees programma staan korte verhalen, van diverse Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Er zal twee maal een half uur worden voorgelezen, met 5 minuten pauze. We beginnen met een aantal korte verhalen van Simon Carmiggelt uit zijn bundel: Mag het een ietsje meer zijn?.

We starten om kwart voor vier, zodat we op tijd klaar zijn voor Smakelijk eten in het Weike. U kunt natuurlijk ook gezellig blijven eten na het voorlezen. Dit start om 17.00 uur en voor 6,- heeft u een 3-gangen diner uit de keuken van Fort Smakelijk.
Wanneer?
Dinsdag vanaf 22 oktober
Wat zijn de kosten?
 
RABO CLUBSUPPORT
Rabo ClubSupport
Het is weer bijna zover, Rabo ClubSupport. De stemkaarten worden binnenkort naar alle Rabobank leden gestuurd, zowel per mail als waar nodig per post.
Hiermee kunt u stemmen voor clubs en verenigingen.

Met hulp van giften en sponsoring willen we ’t Weike verduurzamen. We willen beginnen met het aanpassen van de verwarming van het gebouw waar nu een 25 jaar oude laag-rendements-verwarmingsketel staat.
Verduurzaming is goed voor het milieu en scheelt bovendien in de onderhoudskosten van het gebouw.

SKW doet ook weer mee en wij hopen natuurlijk op uw stem. Mocht u hulp nodig hebben bij het uitbrengen van uw stem, dan helpen wij u graag.

In dat geval kunt u met uw stemkaart langskomen in ’t Weike of doe uw formulier in onze brievenbus of ideeënbus. Vermeld dan wel, op wie u nog meer wilt stemmen, zodat wij dat ook voor u kunnen regelen.

Laat uw stem niet verloren gaan.

U kunt van 27 september t/m 6 oktober uw stem uitbrengen.
Online stemmen kan via www.rabo-clubsupport.nl/zuidwest-brabant


Wanneer?
27 september t/m 6 oktober
Wat zijn de kosten?
gratis voor leden van de Rabobank
 
Ouderensoos de Lepelaar
De Activiteitencommissie start weer met haar najaarstoernooien kaarten en sjoelen. Gespeeld wordt in ’t Weike. Op maandagmiddag kan er worden gejokerd en gerikt. De sjoelers spelen op woensdagmiddag. De kaarters starten op maandag 16 september en de sjoelers beginnen op woensdag 11 september. Op maandag 18 november volgt er een gezellige prijsuitreiking. Het inleggeld is € 5,= per onderdeel, te betalen op de startdatum. De aanvangstijd van de wedstrijden is 13.00 uur, de zaal van ’t Weike is tijdens de toernooidagen open om 12.45 uur. Graag tot ziens in ’t Weike. Activiteitencommissie.
Wanneer?
Wat zijn de kosten?
 
Walk, don’t run!
Vorige keer konden wij u melden dat de dames die gehoor hadden gegeven aan de oproep in de vorige Beiaardier om een wandelgroep te vormen bij elkaar zijn gekomen en samen afspraken hebben gemaakt over het hoe en wat.
Marianne, Rina en Mar legden hiermee de basis voor een naar het zich laat aanzien , succesvol initiatief.
Er werd besloten om steeds wekelijks op maandagmiddag 13.30 u. te verzamelen bij ’t Weike en te starten met een wandeling van een goed uur. Als het goed gaat dan wat langer en verder, om daarmee ook meer mogelijkheden te hebben voor variatie in route.
Verder werd afgesproken na de wandeling steeds in ’t Weike, onder het genot van een kopje koffie of thee de trip te bespreken en een plannetje te maken voor de volgende keer.
Nadat op maandag 11 maart de aftrap plaatsvond van het wandelseizoen van het nieuwe clubje in ’t Weike doet het ons deugd u te melden dat meer personen zich inmiddels hebben aangesloten voor een wekelijkse wandeling. Op maandag 8 april bestond de groep al uit tien personen en werd er fijn anderhalf uur gewandeld met een pril voorjaarszonnetje op de bol. En daarna lekker buiten een drankje samen, wat wil je nog meer ?
Voor alle duidelijkheid, de dames vinden het fijn als nog meer mensen zich aansluiten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Over enkele weken gaat de groep evalueren en wordt gekeken of afstand, tempo en dergelijke aanpassingen behoeven.
Als u op maandagmiddag een paar uurtjes vrij hebt, bent ook u van harte welkom in of bij ’t Weike, steeds om 13.30 u. U kunt zich ook aanmelden bij Jenny.
SKW wenst de groeiende groep wandelmaatjes veel gezond wandelplezier!
Wanneer?
Maandagmiddag om half 2
Wat zijn de kosten?
 
ACTIVITEITEN 2019 Ouderensoos
De Soos in t Weike is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Maandag biljarten, jokeren en rikken.
Dinsdag biljarten, kaarten
Woensdag biljarten, sjoelen
Donderdag biljarten, koersbal
Vrijdag biljarten, kaarten

Bingo iedere 1ste woensdag van de maand.

Carnavalsmiddag maandag 27 februari.

Najaarstoernooien.
Rikken/jokeren op maandag 25 september
Sjoelen woensdag 27 september
Koersbal bij voldoende belangstelling op donderdag 28 september
Sluiting toernooien op maandag 27 november.
Wanneer?
Ma. t/m vr. 13.00 uur
Wat zijn de kosten?
 
SAMENDOEN SPAREN VOOR UZELF en VOOR SKW
SamenDoen is het spaarprogramma waarmee u de gemeente Bergen op Zoom versterkt. U spaart niet alleen voor uzelf maar ook voor een lokaal spaardoel, bijvoorbeeld voor SKW. Hoe meer leden voor ons sparen, hoe meer inkomen wij ontvangen. Met de punten die u automatisch voor ons spaart kunnen wij weer inkopen doen voor activiteiten.
SamenDoen is de opvolger van Positoos. Door een aantal tegenslagen is Positoos gestopt. SamenDoen heeft de activiteiten overgenomen. Spaarders zijn hun oude punten niet kwijt, en kunnen gewoon doorsparen zoals zij gewend waren met hun huidige pas.
Wat is SamenDoen?
Voor degene die nog niet bekend zijn met het spaarsysteem, hierbij een korte uitleg. Met een spaarpas van SamenDoen spaart u punten wanneer u aankopen doet bij de aangesloten winkels. Het opgebouwde puntensaldo kunt u weer verzilveren bij diezelfde zaken. Voor elk gespaard punt ontvangt u € 0,01 korting op uw aankopen. Tegelijkertijd spaart u ook punten voor een lokaal maatschappelijk doel naar keuze, zoals SKW. Zo spaart u dus niet alleen voor uzelf, maar steunt u ons ook.
Hoe spaar ik mee?
Deelname is gratis voor spaarders. Iedereen kan online een spaarpas aanvragen op www.samendoen.nl, bij de deelnemende winkeliers en ook is de pas vanaf 19 november gratis af te halen in 't Weike.
Waar kan ik sparen?
Het nieuwe team van SamenDoen is hard aan het werk om nieuwe deelnemers aan te laten sluiten. Op de website www.samendoen.nl vindt u een actueel overzicht van de aangesloten winkels.
Bent u huurder bij Stadlander?
Dan spaart u snel extra SamenDoen-punten. Huurders moeten hiervoor wel een spaarpas via Mijn Stadlander aanvragen of koppelen. Ook het puntensaldo of het gekozen spaardoel is voor huurders in te zien via Mijn Stadlander en dus niet via de gewone SamenDoen-website.
Sparen voor SKW
Online kiezen spaarders zelf voor welk doel ze willen sparen. Wie geen keuze maakt of niet wil kiezen, spaart automatisch voor het algemene spaardoel. De komende maanden is dit BAS. Via www.samendoen.nl kunt u via uw online profiel zien voor welk spaardoel u spaart. Ziet u dat u voor een ander spaardoel spaart en wilt u sparen voor SKW? Ga dan naar het pictogram van onze vereniging en klik op ‘selecteer als spaardoel’.
Contact
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met SamenDoen. U kunt een e-mail sturen naar info@samendoen.nl of bellen naar 0164 - 787 000 (tussen 8:00 - 18:00 uur). Ook kunt u langskomen bij SamenDoen op kantoor, elke dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur op de Zuidzijde Haven 39 (bij restaurant Koej).

Volg SamenDoen ook op Facebook www.facebook.nl/SamenDoenBergenopZoom

Wanneer?
Wat zijn de kosten?
 
Verhuur Oud Hollandse Spelen
Wij verhuren Oud Hollandse Spelen voor € 5,00 per spel.

Een overzicht van de spelen is te zien op de fotopagina van deze website.
Wanneer?
Wat zijn de kosten?
€ 5,00 per spel
 
Zaalhuur e.d.
VERHUUR DIVERSE RUIMTES:
U kunt bij ons terecht voor het huren van een zaal vanaf € 12,50, met gratis gebruik van Wifi. Ook is er een Smart TV met USB aansluiting, een beamer en een geluidsinstallatie met microfoon aanwezig.
KOPIEER EN STENCILWERK
OUDERENSOOS DE LEPELAAR:
Elke doordeweekse middag is er de mogelijk om te biljarten, kaarten, sjoelen en op donderdag te koersballen.
SMAKELIJK ETEN:
Op dinsdag en donderdag serveren wij een 3-gangen menu voor maar € 6,00.
PRIKPOST:
Woensdag van 9.00 tot 10.00 uur

Voor meer informatie kunt u terecht in 't Weike, op onze website, www.skwlepelstraat.nl, e-mail: skw@home.nl en/of telefonisch: 0164-686319
Wanneer?
Wat zijn de kosten?
Vanaf € 12,50
 
Kopieren
Helaas kunnen wij dit niet kosteloos doen en vragen wij dan ook een onkostenvergoeding die op de hoogte ligt van het materiaal en de onderhoudskosten van de machines. Sinds enkele jaren kunnen we dankzij een gulle bijdrage van RICOH ook kleurenkopieën, vanaf € 0,50, voor u verzorgen!
Wanneer?
tijdens de openingsuren
Wat zijn de kosten?
Vanaf € 0,10 per kopie